Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Photos Lie!


Ολες εκείνες οι χαμογελαστές φάτσες, και ο πολύς κόσμος, οι παρέες, τα όμορφα τοπία.. Είναι όλα ψέματα!
Δε λέω, υπάρχουν όμορφες στιγμές και είναι αυτές που φωτογραφίζουμε συνήθως, άλλα δεν είναι απαραίτητα έτσι. Οταν βγάλουμε μια φωτογραφία και τη δούμε μετά από πολύ καιρό, σκεφτόμαστε "Τι καλά που περάσαμε" εκείνη τη μέρα, η "πόσο όμορφος ήταν εκείνος ο τόπος που πήγαμε". Ενω στο κάτω κάτω, μπορεί να μην ήταν καθόλου έτσι! Ποιός είπε δηλαδή, ότι επειδή ποζάραμε όλοι μπροστά σε ένα φακό και φορέσαμε τα χαμογελαστά μας πρόσωπα, περνούσαμε τέλεια κι όλας;
Ποιος είπε ότι η παρέα που γελά και κάνει γκριμάτσες πιο πέρα είναι στ'αλήθεια παρέα και δεν έτυχε απλά να βρίσκονται εκεί; Κανένας.Είναι απάτη.

Δεν αναφέρομαι σε κάτι (το λέω γιατί τις τελευταίες μέρες έτυχε να βγάλω αρκετές φωτογραφίες, που δεν ήταν κατ'ανάγκη αυτό που περιγράφω)..
Δεν έχω κάτι με τις φωτογραφίες, ίσα ίσα, δηλώνω φαν και μου αρέσει πάρα πολύ όταν κάνω κάτι να βγάζω φωτογραφίες για να θυμάμαι πως ήταν και πως πέρασα, και μου αρέσει να κάνω διάφορα με τη φωτογραφική! Όμως:

Photos LIE!

Παρουσιάζουν μια πραγματικότητα που δεν είναι πάντα αληθινή, όπως ακριβώς κάνουν και οι διαφημήσεις. Everybody Lies. Οι φωτογραφίες γιατί να εξαιρούνται; Ακόμα κι αυτές που είναι το μεγαλύτερο αποδεικτικό στοιχείο του ότι κάναμε κάτι/ήμασταν κάπου/περάσαμε κάπως.

This is so not true...

4 σχόλια:

  1. to pos mporeis na faskeis kai na antifaskeis me tetoia maestria einai pragmatika aksiosimeioto!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ανώνυμος:
    Το 'χω αυτό.. :Ρ
    Ομως, δεν είναι πάντα κακό, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάζοντας αυτά που έγραψες μου ήρθε στο νου ένα παραμύθι που είχα διάβασει καποτε..
    Ξεκινούσε κάπως έτσι: "Να τη όλη η παρέα μας! Ακριβώς όπως την έβγαλε ο φωτογράφος. Τρομερή ομάδα! Αχτύπητη! Έτσι νομίζαμε δηλαδή... Είμαστε μια ομάδα σπουδαία, αχτύπητη παρέα εμείς! Κανείς δεν γκρινιάζει, κανείς δεν κατσουφιάζει. Γελάμε, γελάμε πολύυυ! Αλλά, στ' αλήθεια, αν κοιτάξετε προσεκτικά αυτή τη φωτογραφία, κάτι δεν πάει καλά (...) Η Πελαγία-ζυγία φώναξε: Ας βγάλουμε άλλη φωτογραφία!"

    Καμιά φορά...Ας βγάζουμε άλλη φωτογραφία... Άλλη φωτογραφία που να ναι..Αληθινή..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή