Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Σωστό ή λάθος;


Κάποιες φορές, οι απαντήσεις που δίνουμε είναι καθοριστικής σημασίας για τα δεδομένα που θα ακολουθήσουν. Ακόμα και σε μια μαθηματική πράξη, ή μια ερώτηση κατανόησης κειμένου η απάντηση που θα δώσουμε, μπορεί να καθορίσει ολόκληρη τη συνοχή και τη συνέχεια της "Άσκησης"...
Το κακό είναι, οτι τη στιγμή που πρέπει να δώσει κάποιος τη "σωστή" απάντηση, δεν υπάρχει κανείς για να τον βοηθήσει να το κάνει.
Ολόκληρη η ιστορία του κόσμου θα μπορούσε να αλλάξει, αν αφαιρούσαμε όλες τις "λάθος" απαντήσεις και στη θέση τους βάζαμε τις σωστές. Ολόκληρη η ιστορία του καθενός από εμάς θα άλλαζε, αν όλες εκείνες τις φορές που έπρεπε μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου να αποφασίσουμε τι είναι σωστό και τι λάθος, διαλέγαμε το σωστό.
Τελικά τι είναι σωστό, και τι λάθος? Ποιος μπορεί να καθορίσει? Σωστό είναι εκείνο που σε γλιτώνει από τους μπελάδες, η εκείνο που πραγματικά πιστεύεις? Και λάθος? Λάθος τι είναι? Υπάρχει άραγε το λάθος; Κι αν όλα μπορούν να αλλάξουν και να γίνουν σωστά, τότε το λάθος που κολλάει?
Ο Μικρός Χείμαρρος μπερδεύτηκε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου