Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια..



Η "ομορφιά" σαν έννοια είναι καθαρά υποκειμενική. Κανένας δε μπορεί στα σίγουρα να πει τι είναι όμορφο και τι όχι, γιατί στην πραγματικότητα το "όμορφο" ο καθένας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Όμως μιλούμε πάντα για την εξωτερική ομορφιά, την επιφανειακή, αυτή που μπορεί να δει το μάτι.
Τι γίνεται όμως με την άλλη; Εκείνη που κρύβεται βαθιά μέσα στον καθένα μας και που φαίνεται, όσο την αφήνουμε εμείς;
Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι, που είναι πραγματικά όμορφοι. Και δεν το λέω γιατί έχουν τις καταπληκτικές αναλογίες και το αγγελικό πρόσωπο. Αυτοί οι άνθρωποι, την ομορφιά τη βγάζουν από μέσα τους.
Όμως, πως αλήθεια μπορείς να δεις αυτή την ομορφιά; Μήπως δεν είναι στ'αλήθεια τη δική τους ομορφιά που βλέπεις και είναι κάτι άλλο; Μήπως η ομορφιά αυτών των ανθρώπων που θεωρείς "πραγματικά όμορφους" είναι η αντανάκλαση της αγάπης σου; Η της δικής τους;
Είναι αποδεδειγμένο πως όταν αγαπάς κάτι το βλέπεις όμορφο, ίσως και περισσότερο απ' όσο είναι. Είναι επίσης αποδεδειγμένο ότι όταν αγαπούμε και νιώθουμε όμορφα, μας φαίνεται κιόλας.
Τα ηλιοβασιλέματα είναι μαγικά και όμορφα.. Για εκείνον που τα αγαπά είναι πανέμορφα! Το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι από τη φύση τους είναι καταπληκτικοί! Και όταν τους αγαπάς γίνονται ακόμα πιο καταπληκτικοί!
Ακόμα κι αν δεν τους αρέσει η μύτη τους , ή αν έχουν θέματα με τα αγύμναστα τους πόδια, είναι τόσο υπέροχοι όσο τους βλέπεις να είναι. Και όταν τους αγαπάς, την αντανάκλαση της αγάπης σου δεν τη βλέπεις μόνο εσύ, τη βλέπει όλο το σύμπαν!
Όταν κοιτάς κάποιον στα μάτια και σε ρωτά γιατί το κάνεις και νιώθει άβολα κι εσύ απαντάς απλά "Γιατί είσαι τόσο, μα τόσο όμορφος" δεν είναι ψέμα. Είναι τόσο όμορφος όσο όμορφα τον αγαπάς.

Εμείς ομορφαίνουμε τον κόσμο...
Και τους ανθρώπους, και τις μέρες, και τα πάντα..

Φτάνει να ξέρουμε να βλέπουμε με την καρδιά. Γιατί την ουσία, δεν τη βλέπουν τα μάτια..

6 σχόλια:

  1. auto to sxoliasa mesa sto facebook alla 3anaa kai dw;p ahahaha
    iparxei kai ena allo slogan p leei min agapiseis kati to telio teliopioiseto me tin agapi sou..
    ara ne..kanenas apo mas den ine telios!
    alla oli i omorfia tou vriskete mesa tou..sigura to na agapas kapoion kathe ora kathe stigmi gia otidipote kanei esi mporei na ton thaumazeis..akoma kai i pio mikri pra3i,kinisi,opos ena xasmurisma esena mporei na s fanei kati xaritomeno..<3 genika kathe stigmi p mirazese p zeis mazi me ena atomo ine diaforetiki kai 3exoristi..kai i agapi p tou exeis merikes fores se kanei na vlepeis mono ta proterimata tou..asxeta me to posa ellatomata mporei na exei..gia sena tha ine kati omorfoo..;]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ τι όμορφα που γράφεις :)

    Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι. Αλλά στην κοινωνία που ζούμε με τα πρότυπα της "ομορφιάς" παντού ξεχνάμε αυτές τις αλήθειες. Καλό είναι να τις θυμόμαστε και να μη σταματάμε στην επιφάνεια ανθρώπων και πραγμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. :)Σ'ευχαριστώ! (φατσούλα που ντρέπεται)

    Ακριβώς έτσι είναι. Ετσι κι αλλιώς, αυτό που μετράει είναι το "από μέσα". Ομως δυστυχώς δε μπορούν να το δουν όλοι αυτό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και ξέρω τώρα, δεν το `ξερα τότες ήταν ομορφη η ζωη, κι ειναι, ισως πιο όμορφη, παντα, ολο πιο ομορφη γινεται, τη φτιαχνουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να κοιτάξουν βαθιά μέσα στον άλλον και να τον ερωτευτούν για την ψυχή του και τα συναισθήματα του χωρίς να κοιτάξουν την εξωτερική εμφάνιση..δυστηχώς!! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μακαρι να βλεπαμε ολοι την ουσια.Αληθεια ακομη αδυνατώ να καταλαβω γιατι ολοι μας δεν ανοιγουμε απλα τα ματια μας να δουμε την ουσια,την αγαπη,και καθομαστε κι ασχολουμαστε με διχονιες,και παλιες βεντετες; γιατι δεν ενωννομαστε ολοι οι ανθρωποι? :( θλιβερο καποιες φορες να το συνηδητοποιει κανεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή