Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Everybody lies

Κι εγώ κι εσύ και όλοι. Καμία εξαίρεση. Δε μπορώ να αλλάξω τον κόσμο. Ούτε εσύ μπορείς. Κανένας δε μπορεί. Δεν έχουμε υπόθεση ως είδος. Είμαστε καταδικασμένοι. Γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιος να πιέσει το κόκκινο κουμπί. Γιατί στην πραγματικότητα δε μας ενδιαφέρει. Ετσι κι αλλιώς τόσα γίνονται κάθε μέρα. Αυτό, οποιοδήποτε αυτό, δε θα κάνει τη διαφορά. Ακριβώς γι αυτό είναι που δεν έχουμε υπόθεση. Δε μας ενδιαφέρει..


"Ήταν κάποτε ένας παππούς, που περπατούσε σε μια παραλία μαζί με τον εγγονό του. Το αγόρι μάζευε κάθε αστερία που έβρισκε μπροστά του και τον πετούσε στο νερό. «Αν τους άφηνα εδώ», είπε το αγόρι, «θα ξεραίνονταν και θα πέθαιναν. Έτσι, τους σώζω τη ζωή».
Τότε, είπε ο παππούς: «Αυτή η παραλία, όμως, απλώνεται μίλια μακριά, και έχει εκατομμύρια αστερίες. Αυτό που κάνεις δεν μπορεί ν’ αλλάξει την κατάσταση».
Το αγόρι κοίταξε τον αστερία που κρατούσε στο χέρι του, τον πέταξε στο νερό και απάντησε: «Γι’ αυτόν τον αστερία την αλλάζει»."

"Αυτό που κάνεις δεν μπορεί ν’ αλλάξει την κατάσταση"... Δε μας ενδιαφέρει.

4 σχόλια:

  1. Εννοείται ότι διαφωνώ. Ακόμη και η πιο ασήμαντη (κατ' εμάς) λεπτομέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά, έστω και μακροπρόθεσμα. Άκουσες ποτέ για το φαινόμενο της πεταλούδας; "Το τίναγμα των φτερών μιας πεταλούδας στην Ιαπωνία μπορεί να προκαλέσει τυφώνα στον Αμαζόνιο". Μπορεί να ακούγεται κάπως απίστευτο το περιεχόμενό του αλλά είναι λογικό αν το σκεφτείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν διαφωνω καθόλου με αυτα που λες. Και αυτο ακριβως προσπαθώ να πω. Μόνο που.. Δε μας ενδιαφερει. Γιατί ο κόσμος δεν είναι γεμάτος παιδιά που μαζεύουν αστερίες. Ας είμαστε ρεαλιστές. Ο κόσμος είναι γεματος παππούδες που πιστεύουν οτι "κανείς δε μπορεί να αλλάξει την κατάσταση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, άκυρο. :p Δεν έδωσα σημασία σ' αυτό που είπε το αγόρι στο τέλος. Ίσως να έχεις και δίκαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θυμάμαι κάτι που έλεγε ότι "Ναι, δεν μπορούμε να νικήσουμε το κακό. Αυτό που έκανες εσύ Χάρι, είναι να το καθυστερήσεις. Και αν βρεθεί ακόμα ένας, και πολλοί μετά από αυτόν.. μπορεί να μην επιστρέψει ποτέ". Ή κάτι τέτοιο... Άκυρο μάλλον. Αλλά έχεις άδικο. Ο κόσμος [Ι]είναι[/Ι] γεμάτος με παιδιά που μαζεύουν αστερίες. Απλώς δεν το ξέρουμε... Ούτε εκείνα το ξέρουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή